Gustul surprinzător, foarte plăcut și parfumat al polenului crud din floră sălbatică provine dintr-o mare varietate de plante din zonele pure, nepoluate, de deal și de munte ale Transilvaniei.
Polen ecologic crud din floră sălbatică aduce un surplus de energie în organism, este un excelent antianemic, vitaminizant, fiind indicat îndeosebi persoanelor ce trăiesc în mediul urban care, datorită ritmului de viață agitat, sunt supuse la diverse forme de stres, sau persoanelor aflate în convalescență. De asemenea, diminuează oboseala cronică, redă optimismul și vitalitatea.
Polenul crud din floră sălbatică contribuie la regenerarea florei intestinale, având un rol demn de luat în considerare în tratamentul bolii Crohn sau al colitelor ulceroase. Datorită conținutului bogat în vitamine B, proteine și minerale, polenul crud din floră sălbatică suplinește carențele alimentare și previne osteoporoza.
În medie, polenul din floră sălbatică conţine: proteine 23,7%, lipide 4,8%, glucide 27,8%, apă 7-11%, fibre solubile şi insolubile 13-14%. Este de reținut faptul că proteinele se găsesc în polen în proporţie mai mare decât în carne, iar bogăţia de aminoacizi a polenului o întrece de trei ori pe cea a oului, a brânzei şi a cărnii. În polen se găsesc circa 100 de enzime, co-enzime şi pro-enzime.
Unele dintre cele mai apreciate antioxidante sunt vitaminele A şi E, care se găsesc în mari cantităţi în polenul crud. Dar o şi mai intensă acţiune antioxidantă o conferă polenului flavonoidele din compoziţia sa. Din acest punct de vedere, 30g de polen echivalează cu consumul a peste un kilogram de broccoli.
Administrarea polenului crud poliflor:
Polenul crud din floră sălbatică poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe, la prima masă a zilei.
Doza uzuală recomandată:
Copii – 1 linguriță/zi (5 g)
Adulți – 1 lingură/zi (15 g).
Polenul crud este recomandat copiilor peste 12 luni.
Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6-7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud poliflor poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Doina C. –
Corneliu Ciulpan –
Produse deosebite .Promtitudine ,profesionalism .
Cristina –
Excelent
Dobre Trifu –
Cristian Manescu –
Alexandra –